Цената на златото се промени в посока нагоре в петък сутринта,

...
Цената на златото се промени в посока нагоре в петък сутринта,
Коментари Харесай

Златото тръгна нагоре заради отслабването на долара

Цената на златото се промени в посока нагоре в петък сутринта, търгувайки се малко под 1790 $ за тройунция, демонстрират данните от днешната търговия. Ден по-рано котировките за скъпоценния метал паднаха с 1,7% на фона на повишаването на $.

Към 9:37 часа българско време цената на февруарските фючърси за злато на борсата Comex в Ню Йорк набъбна с $3,20, или с 0,18%, до $1791,00 за тройунция. В четвъртък жълтият метал поевтиня с 1,7%, само че през днешния ден посоката се обръща откакто щатският $ поевтинява към главните международни валути.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1780,29 $ за тройунция, оповестява Тrading Еeconomics.

Цената на мартенските фючърси на среброто в същото време се намалява с 0,73% до 23,135 $ за унция.

Доларовият показател (курсът по отношение на кошница от валути на шест страни - съществени търговски сътрудници на САЩ) скочи с 0,76% ден по-рано до 104,56 пункта. По-скъпият $ задържа цената на златото, което по-късно става по-малко налично, когато се закупи в друга валута.

Търговците не престават да чакат по-нататъшни ограничения на огромните централни банки във връзка с паричната политика, регулаторите не престават да покачват лихвите на фона на високата инфлация в света.

По-рано през седмицата Федералният запас на Съединени американски щати увеличи лихвата, в четвъртък същото направиха Европейската централна банка и Bank of England. Големите централната банка също по този начин потвърдиха да се чакат нови затягания на паричните им политики.

От началото на седмицата цената на златото може да покаже понижение от 1,2%, което може да е първият спад след три седмици на напредък.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР